top of page
Wijntuinen veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag. 

Hoe word ik als cadeau-ontvanger (adoptant) op de hoogte gehouden van mijn wijnstokken?

Diegene die jou het wijncadeau heeft gegeven heeft jouw e-mail- en woonadres opgegeven. Hierdoor kunnen we jou op de hoogte houden van alle ontwikkelingen, nieuwtjes en evenementen en weten we waar we de wijn aan het einde van het adoptiejaar moeten bezorgen. 

Vervallen de evenementen na afloop van de wijn adoptie periode? 

Ja, de evenementen zijn onderdeel van de wijn rank adoptie beleving. Deze zijn gekoppeld aan het kunnen bezoeken van je wijnrank. Je hebt een periode van 1 jaar de tijd om de evenementen te boeken. 

Wat krijg je aan evenementen bij de wijnstok-adoptie? 

Bekijk op de pagina jouw rank aan welke evenementen je kunt deelnemen. Je kunt ze allemaal doen of je kiest diegene eruit die jou het meest aanspreken. Niets hoeft, alles mag! 

Welke wijn krijg ik toegestuurd?

Hoe kan ik me opgeven voor de evenementen van de wijnstok-adoptatie?

Alle evenementen staan op de pagina 'mijn rank'. Daar vind je meer uitleg over wat ieder evenement inhoudt, met eventuele datums. Je kunt je op deze pagina tevens aanmelden voor de evenementen. 

Waar  kan ik terecht als ik een vraag, klacht of opmerking heb? 

Ook al zijn we een webwinkel, wij komen graag in contact met jou! Zowel enthousiaste verhalen, tips  of vragen, mag je ons sturen. Wij zullen op alles binnen een paar werkdagen reageren. Ga naar contact om ons te bereiken of zie onze klachtenpagina voor meer informatie.

Kan ik zomaar komen kijken bij de wijnstok?  

De wijnboeren hebben een bezoekerscentrum dat tijdens openingstijden te bezoeken is. Houd er wel rekening mee dat je alleen tijdens evenementen naar je wijnstok kunt toelopen. 

Wanneer ontvang je de wijn van jouw wijnstok-adoptie?

De flessen wijn van jouw wijnstokken ontvang je aan het einde van je adoptiejaar (dus 12 maanden na start). Wanneer het zover is ontvang je van ons een e-mail met meer informatie over het exacte levermoment. We controleren dan meteen of we nog steeds het juiste huisadres hebben. 

Hoe selecteert Wijntuinen de wijnboeren?

Wijntuinen werkt alleen samen met wijnboeren die op biologische of ecologische wijze verbouwen. Met respect voor de natuur dus. Ook letten wij op het innovatieve vermogen van de wijnboer. Daarnaast moet er ook gewoon een goede 'klik' zijn tussen Wijntuinen en de wijnboer. 

Wanneer zijn de evenementen? 

Op de Wijnfeesten na, bepaalt de adoptant zelf wanneer hij/ zij de beleving in wilt zetten. Maximale vrijheid dus!

Bij het afronden van de bestelling vragen we je o.a. naar de datum waarop de box wordt aangeboden. Pas enkele dagen na deze datum starten wij met het benaderen van de adoptant (diegene die het cadeau ontvangt). Daarnaast ontvang je van ons vlak na je bestelling een aparte e-mail waarin we je om wat meer specifieke informatie vragen over de adoptant, zoals het huis- & e-mailadres. Zonder deze informatie sturen wij sowieso nooit iets naar de ontvanger. Dat zou de verrassing verpesten! ;-)

Hoe zorg ik ervoor dat jullie nog geen contact opnemen met de adoptant voordat ik het cadeau geef? 

Bij de aankoop van de wijnadoptie kies je ook of je rode of witte wijn in het pakket wilt. Dit bepaalt of je wijnstokken adopteert ten behoeve van de witte wijn (Knapse Witte) of de rode wijn (Recortis).

Hoe doneert Wijntuinen aan het goede doel? En welke zijn dit? 

Van iedere geadopteerde wijnrank wordt €2,50 gedoneerd. Van iedere losse wijndoos €1,50. De donatie gaat naar een goed doel dat is aangesloten bij Wijntuinen. Dit zijn altijd stichtingen met een maatschappelijk initiatief. Op de pagina donatie lees je meer over de goede doelen van Wijntuinen. 

Kan ik bij elk wijncadeau van Wijntuinen deelnemen aan de evenementen?

De evenementen van Wijntuinen zijn alleen gekoppeld aan de wijnstok-adoptie. Deze horen namelijk bij de beleving.

Wat is de levertijd van de cadeaubox? 

Als je voor 14.00 uur heb besteld dan verzenden wij dezelfde dag. Is het niet gelukt voor 14.00 uur, geen zorgen dan versturen wij het de volgende dag. Wij versturen met PostNL, dus m.u.v. de bijzondere periodes heb je het pakket dan in 1-2 dagen in huis. 

bottom of page